Okolina Sokobanje

Okolina Sokobanje je puna lepih i značajnih lokacija, kao i netaknutog okruženja. U blizini Sokobanje postoje razni prekrasni lokaliteti koji su odlični za odmor u prirodi i vredni posete.

Vrmdžansko jezero je veličanstveno jezero koje se nalazi na oko 15 kilometara od Sokobanje. Obiluje ribom i savršeno je odredište za sve koji vole pecanje i boravak u prirodi. Jezero je potpuno prirodno. Ovo jezero je okruženo šumama, livadama, proplancima i lekovitim biljem, što ga čini predivnim prostorom za odmor cele porodice. U blizini se nalazi i mnogo lepih šuma i planina, pa je Vrmdžansko jezero idealno mesto za ljubitelje planinarenja i avanturističkih aktivnosti. Takođe, u okolini se nalaze i mnoga sela sa tradicionalnom srpskom kuhinjom, pa posetioci mogu da probaju neke od lokalnih specijaliteta. Ukoliko ste u potrazi za mirnim i opuštajućim mestom za odmor, Vrmdžansko jezero je pravo mesto za vas.

Vrmdžansko jezero
Vrmdžansko jezero

Vodopad Ripaljka je zadivljujući vodopad koji formira reka Gradašnica. Ovo je jedno od najvećih i najveličanstvenijih tela u Srbiji vode, i gotovo sigurno će vas ostaviti bez daha. Ovaj prelepi vodopad je prava atrakcija za sve ljubitelje prirode i avanturističkih aktivnosti.  Vodopad Ripaljka je takođe popularno mesto za planinarenje, a pored njega se nalazi i mnogo drugih lepih planina i šuma, pa je ovo mesto idealno za one koji vole da uživaju u prirodi. Ukoliko ste u potrazi za nečim jedinstvenim i spektakularnim, vodopad Ripaljka je pravo mesto za vas.

Vodopad Ripaljka
Vodopad Ripaljka

Manastir Jermenčić – ovaj znameniti manastir nalazi se na Ozrenu. Nalazi se u zadivljujućem prirodnom ambijentu, a prepoznatljiv je po tome što je sa svih strana okružen izvorima bistre, planinske vode za piće. Manastir Jermenčić je popularno mesto za posetu i razmatranje, a u njegovoj okolini se nalazi i mnogo lepih planina i šuma, pa je ovo mesto idealno za one koji vole da uživaju u prirodi i avanturističkim aktivnostima. Ukoliko ste u potrazi za mestom za duhovno obnovu i učenje o srpskoj istoriji i kulturi, manastir Jermenčić je pravo mesto za vas.

Manastir Jermenčić
Manastir Jermenčić

Bovansko jezero

Bovansko jezero se nalazi u blizini Sokobanje, u jugoistočnoj Srbiji. Ovo prelepo jezero je pravi raj za one koji vole da uživaju u prirodi i rekreaciji. Obiluje raznim vodenim sportovima kao što su plivanje, ribolov i vožnja čamcima, a takođe se može uživati i u šetnji i biciklizmu oko jezera. U blizini se nalazi i mnogo lepih šuma i planina, pa je Bovansko jezero idealno mesto za ljubitelje planinarenja i avanturističkih aktivnosti. Takođe, u okolini se nalaze i mnoga sela sa tradicionalnom srpskom kuhinjom, pa posetioci mogu da probaju neke od lokalnih specijaliteta. Ukoliko ste u potrazi za mirnim i opuštajućim mestom za odmor, Bovansko jezero je pravo mesto za vas.

Bovansko jezero
Bovansko jezero