Istražite Sokobanju

Dobrodošli u Sokobanju, turističko mesto koje je odavno jedno od najpopularnijih u Srbiji. Pravi je biser istočne Srbije, pored turističkog, ima administrativni, privredni i kulturni značaj. Kao rezultat svega ovoga, Sokobanja svojim turistima pruža kvalitetan i prijatan boravak. Ovde možete pronaći sve potrebne informacije o turističkoj destinaciji, najbolji smeštaj u Sokobanji, najbolje ugostiteljske objekte, informacije o najvažnijim okolnim mestima, kao i najpopularnije ture, izlete i aktivnosti.

Istražite Sokobanju

Koji je najbolji način da dođete do Sokobanje?
 • Do Sokobanje se iz Beograda stiže autoputem za Aleksinac.Tu ćete primetiti izlaz na autoput i skretanje za Sokobanju. Udaljenost između Aleksinca i Sokobanje je 30 kilometara, dok je udaljenost između Beograda i Sokobanje 190 kilometara.
 • Od Niša – Putovanje je nešto kraće i iznosi 60 km ako se dolazi sa juga iu pravcu Ni; takođe, iz sela Aleksinac se skreće za Sokobanju.
 • Iz Bora – Još jedan zanimljiv i koristan put do ovog lepog mesta je iz Bora, zatim preko planina Rtanj i Boljevca. Ako odaberete tu stazu, vaša ukupna kilometraža će biti 56 kilometara.
Prevoz od i do Sokobanje autobusom

Postoje brojne autobuske linije koje redovno idu do Sokobanje. I Sokoprevoz i Niš Ekspres imaju uspostavljene autobuske linije do Sokobanje. Za sve informacije, izmene ili dopune autobuskog saobraćaja pozovite dispečera na Autobuskoj stanici Sokobanja na broj 018/ 830-946.

Akvapark Podina

Ovo je idealna lokacija za porodičnu zabavu i opuštanje, posebno za najmlađe članove. Bazeni popularnog akva parka udaljeni su oko 1,5 kilometara od centra banje, a ulaznice su dostupne svakog dana u nedelji na kapiji. Ovaj uzbudljivi vodeni kompleks ima kapacitet od preko 1.000 osoba. Svim gostima su na raspolaganju frižideri za sladoled, ležaljke, suncobrani i razne zabavne aktivnosti. Akva park Podina nudi celodnevnu zabavu i rekreaciju za posetioce svih uzrasta.

Letnja pozornica u Vrelu

Ova bina je idealna za održavanje koncerata, predstava i festivala. Ovde se održavaju mnogi dečiji koncerti i edukativni događaji. Osim toga, zimi se prostor između dve bine pretvara u klizalište, koje je obično veoma zabavna atrakcija za sve mlade.

Sokobanja Smeštaj

Sa porastom turizma u Sokobanji, sve je veća potražnja za prijatnim i modernim smeštajem. Ova banja ima niz različitih opcija za smeštaj. Nudimo razne stanove, motele i hostele. Uvereni smo da će svako pronaći nešto po svom ukusu.  Troškovi smeštaja variraju u zavisnosti od opreme, lokacije i drugih luksuznih pogodnosti. Apartmani Sokobanja imaju najbolji i najširi izbor kvalitetnog i komfornog apartmanskog stanovanja.

Važni brojevi telefona i informacije Sokobanje

U nastavku su najznačajniji telefoni koji bi vam mogli zatrebati tokom boravka u Sokobanji:

 • Zdravstvene ustanove: 830-542 Dom zdravlja, 830-204 Specijalna bolnica
 • Adonis I 833-881, 833-881, Aleksic 833-966 su apoteke.
 • Akva park „Podina“ 833-978,
 • 833-988 Informativni centar
 • 830-946 autobuska stanica
Gde jesti u Sokobanji?

Sokobanja, pored dobrog smeštaja, raznovrsnog sadržaja i brojnih atrakcija, nudi i raznovrsna mesta gde možete probati ukusnu domaću kuhinju.
Sledeći tekst ističe najpopularnije i najbolje ocenjene restorane u Sokobanji:

 • Stara Vodenica – Ovaj originalni, etno restoran nalazi se pored reke Gradanice i svojim posetiocima pored tradicionalnih delicija pruža zaista lep ambijent. Veličanstvena priroda Sokobanje i prelep pogled na reku Gradanicu okružuju restoran.
 • Restoran Vidikovac – Kao što naziv govori, pogled koji se pruža oduzima dah, a osećaćete se kao da imate celu Sokobanju na dlanu. Specijalitet ovog restorana je najukusnija jagnjetina ispod kože.
 • Restoran Župan – Ovaj restoran ima najdužu tradiciju u Sokobanji. To je bez sumnje najstariji lokal u sokobanjskom naselju, koji decenijama radi izuzetno efikasno.
Gde izaći u Sokobanji?

Kada je noćni život u pitanju, slobodno se može reći da Sokobanja ima bogatiji i raznovrsniji noćni život tokom celog leta. Ako se pitate gde da izađete uveče tokom leta, možete pogledati program Banjsko kulturno leto. Tokom leta, skoro svi pabovi u centru odmarališta imaju bašte u kojima se pušta lepa muzika, pa smo uvereni da ćete naći nešto po svom ukusu.

 • Caffe Amam & Kitchen – mesto gde se održavaju fantastične zabave uz raznovrsnu muziku.
 • Garden Bar Sokobanja – najpopularniji omladinski klub i lokacija sa fantastičnom atmosferom
 • Caffe Vertigo – istaknuto mesto za noćni život.
Sokobanja prevoz i taksi vozila

U Sokobanji možete videti brojne lepe lokacije. Kao rezultat toga, Sokobanja ima veliki broj taksi usluga. Cene taksija variraju u zavisnosti od pređene udaljenosti, ali su obično izuzetno i uglavnom razumne.

 • Taksi Blizanci 069/ 5591669, Green Taki 069/636215, Tron Taki 069/ 5591669

Sve taksi usluge su dostupne 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji. Startnina je 50 dinara.